Yrityksen historia alkaa vuodesta 1928, jolloin Hyvinkään seudun maanviljelijät perustivat ajanmukaisen kauramyllyn. Yrityksen nimeksi tuli Tuottajain Mylly Oy. Ensimmäinen merkkituote oli "Oma Jyvä"-kaurahiutaleet, joita mainostettiin lauseella: "Sitä syömällä saa loppumatonta tarmoa ja kimmoisaa nuoruutta". Myllyn Paras -tuotemerkki sai alkunsa vuonna 1983, yrityksen nimeksi se vaihtui vuonna 1998.

Vuosikymmenten myötä Myllyn Paras on kasvanut elintarvikebrändien kärkijoukkoon. Yrityksellä on Suomessa mylly ja pakastetehdas sekä Venäjän markkinoita varten oma mylly ja maatila Venäjällä. Lisäksi yritys vie tuotteita Baltian maihin, Ruotsiin sekä Kiinaan.

Vuonna 2018 yritys täyttää siis jo 90 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi kolmea tuotettamme koristaa juhlavuosilogo ja näitä tuotteita ostamalla kaikki suomalaiset voivat tukea peruskoulujen kotitalouden opetusta. Tulemme yhdessä Kotitalousopettajien liiton ja kotitalousopettajien kanssa tuottamaan erilaisia opetusmateriaaleja käytettäväksi kotitalouden opetuksessa. Kampanjatuotteiksi olemme valinneet myynniltään suurimpia ja tunnetuimpia tuotteitamme.

Juhlavuoden tuotteet löydät sivun alareunasta.

 

 

Hyvinkään seudun isännät

Hyvinkään seudun isännistä monet olivat myllyn osakkeenomistajia.

Kuluttajapakkausten valmistaminen vaati käsityötä

Alkuvaiheissa kuluttajapakkausten valmistaminen vaati paljon tarkkaa käsityötä.

Oma Jyvä

Viipurin yleisessä maatalousnäyttelyssä vuonna 1932 Oma Jyvä sai ensimmäisen palkinnon.

Pika-Jyvä-mainos

Vanha Pika-Jyvä-mainos.