Cocktail-riisipiirakat ovat maistuvia tarjottavia esimerkiksi kokoustuotteena. Tässä kolme erilaista vinkkiä, kuinka voit täyttää piirakat!

Ainekset 50 kpl annosta

Terveisiä Suomesta -täyte
1
kg
kypsää kananmunaa
1
kg
kylmäsavulohta
rucolaa
tilliä
Tuulahdus Kreikasta -täyte
400
g
kypsää kananmunaa
400
g
aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
300
g
hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia
300
g
feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa
200
g
mustia, kivettömiä oliiveja
Piirakka à la Italiano -täyte
800
g
valutettua tomaattimurskaa
ripaus ruokokidesokeria
800
g
suikaloitua savukinkkua
murskattua valkosipulia maun mukaan
rouhittua mustapippuria
500
g
pizzajuustoraastetta
basilikaa

Ohje

  1. Paista piirakat jäisinä 250-asteisessa arinauunissa noin 15–20 minuuttia tai hieman miedommalla lämmöllä kiertoilmauunissa. Jos paistat piirakat sulaneina, lyhyempi paistoaika riittää.
  2. Valitse mieleiset ainekset täytteeksi. 

Terveisiä Suomesta -täyte

Asettele ainekset kauniisti paistetun piirakan päälle. Tarjoile.

Tuulahdus Kreikasta -täyte

Hienonna kananmuna ja sekoita siihen juustot ja pilkotut oliivit. Levitä piirakoiden päälle. Tarjoile.

Piirakka à la Italiano -täyte

Levitä piirakoiden päälle paiston puolivälissä valutettua tomaattimurskaa, kinkkusuikaleita, valkosipulia ja mustapippuria. Päällystä pizzajuustoraasteella. Paista kypsiksi ja kauniin värisiksi. Koristele ennen tarjoilua basilikan lehdillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.