Taittoleipä

taittoleipa_800.jpg

Valmistusohje

VERSIO 1:

Kauli sulanut taikina pyöreäksi, ohenna toisesta päästä noin 1 cm paksuiseksi ja taita ohuempi puoli paksumman päälle.

VERSIO 2:

Kauli taikina pyöreäksi ja noin 1,5–2 cm paksuiseksi. Käännä kaulittu taikina kaksinkerroin ja vielä toisen kerran, jolloin saat leipään neljä taikinakerrosta. Kohota nostatuskaapissa tai yhdistelmäuunissa 38–40 asteen lämmössä ja 55–65 % suhteellisessa kosteudessa 1–1,5 tunnin ajan.

Siivilöi tai ripottele jauhoja leivän pinnalle ja leikkaa terävällä veitsellä viillot leivän pintaan. Lämmitä uuni 240 asteeseen ja laita leipä uuniin. Anna paiston alussa voimakas höyrytys. Viiden minuutin kuluttua pudota lämpö 175 asteeseen. Avaa höyrypelti viimeisen viiden minuutin ajaksi. Taittoleivän paistoaika on 20–25 minuuttia.

Resepti:
Iiro Heinonen, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)