Kurpitsansiemen-sekaleipätaikinasta voidaan valmistaa sulattamalla, kohottamalla ja paistamalla leipiä tai sämpylöitä. Tässä reseptissä kaksi tapaa näyttävän taittoleivän tekoon!

Ohje

VERSIO 1:

  1. Kauli sulanut taikina pyöreäksi, ohenna toisesta päästä noin 1 cm paksuiseksi ja taita ohuempi puoli paksumman päälle.

VERSIO 2:

  1. Kauli taikina pyöreäksi ja noin 1,5–2 cm paksuiseksi. Käännä kaulittu taikina kaksinkerroin ja vielä toisen kerran, jolloin saat leipään neljä taikinakerrosta. Kohota nostatuskaapissa tai yhdistelmäuunissa 38–40 asteen lämmössä ja 55–65 % suhteellisessa kosteudessa 1–1,5 tunnin ajan.
  2. Siivilöi tai ripottele jauhoja leivän pinnalle ja leikkaa terävällä veitsellä viillot leivän pintaan. Lämmitä uuni 240 asteeseen ja laita leipä uuniin.
  3. Anna paiston alussa voimakas höyrytys. Viiden minuutin kuluttua pudota lämpö 175 asteeseen. Avaa höyrypelti viimeisen viiden minuutin ajaksi. Taittoleivän paistoaika on 20–25 minuuttia.
Resepti:
Iiro Heinonen, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.