Sieni-riistapiiras

Myllyn Paras -reseptilogo
1/1 GN-vuoka
750gMyllyn Paras GN-Voitaikinalevy ( 1 kpl)
+ taikinaa koristenauhoihin
tai 2 levyä Myllyn Paras ½ GN-Rukiinen Kermaviilitaikinaa (2 x 370 g)
Täyte:
300gsuppilovahveroita tai muita sieniä ryöpättynä
300gsipulia kuutioina
200gpuolukoita tai karpaloita
300gmozzarella tai polar tms. juustoraastetta
400gruokacremeä tai kermaa (4 dl)
400gmunamassaa (6 munaa)
persiljaa
kirveliä
paprikajauhetta
mustapippurirouhetta
(suolaa)

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan. Pohjan sulaessa, paista jauhettu tai suikaloitu liha, sienet, sekä sipuli. Anna seoksen hieman jäähtyä. Sekoita siihen kaikki muut ainekset sekaan. Painele taikina voidellun 1/1 GN-vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle.

Voit tehdä halutessasi taikinasta koristenauhoilla ristikon tai jouluisia kuvioita piirakan päälle. Paista 180-190 -asteisessa kiertoilmauunissa 20-30 min, kunnes piiras on kauniin värinen ja täyte hyytynyt. Mikäli paistat arinauunissa, lämpötila voi olla 200 astetta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)