Rullapatonki

rullapatonki_800.jpg

Valmistusohje

Sulata taikina ja kauli isoksi soikeaksi levyksi. Voit halutessasi levittää taikinan päälle esimerkiksi tuorejuustoa ja yrttejä. Rullaa taikina pidemmästä sivusta toiseen. Asettele patonki pellille niin että taitekohta jää alapuolelle. Tee täytepatonkiin syvä pitkä viilto ennen kohotusta. Täytteetön patonki kannattaa viiltää vasta kohotuksen jälkeen.

Kohota patonki nostatuskaapissa tai yhdistelmäuunissa 38–40 asteen lämmössä ja 55–65 % suhteellisessa kosteudessa 1 tunnin ajan. Lämmitä uuni 240 asteeseen ja laita patonki uuniin. Anna paiston alussa voimakas höyrytys. Viiden minuutin kuluttua pudota lämpö 175 asteeseen. Avaa höyrypelti viimeisen viiden minuutin ajaksi. Patongin paistoaika on 15–20 minuuttia.

 

Resepti:
Iiro Heinonen, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)