Rinkeli

Rinkeli

Valmistusohje

Sulata taikina ja muotoile se tangoksi, joka kapenee hieman päistään. Käännä taikinan päät ristiin ja kostuta sen pinta. Yksi kätevä tapa kostuttaa leivän pinta on laittaa laakeaan astiaan tilkka vettä ja puhdas liina, ja käyttää leipä kosteassa liinasssa. Tämän jälkeen voit käyttää leivän astiassa, jossa on siemeniä tai muita haluamiasi pintakoristeita.

Kohota leipä nostatuskaapissa tai yhdistelmäuunissa 38-40 asteen lämmössä ja 55-65 % suhteellisessa kosteudessa 1-1,5 tunnin ajan. Voit halutessasi tehdä muutaman viillon leipään kohotuksen jälkeen.

Lämmitä uuni 240 asteeseen ja laita leipä uuniin. Anna paiston alussa voimakas höyrytys. Viiden minuutin kuluttua pudota lämpö 175 asteeseen. Avaa höyrypelti viimeisen viiden minuutin ajaksi. Rinkelin paistoaika on 20-25 minuuttia.

Resepti:
Iiro Heinonen, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)