Rapuleipä

Rapuleipä

Valmistusohje

Sulata taikina ja jaa se kahdeksaan osaan, joista viisi on noin 80 g ja kolme noin 65 g. Pyörittele palat palloiksi. Asettele pallot ravun muotoon. Laita pienemmät pallot ravun saksiksi ja pyrstöksi.

Kohota rapuleipä nostatuskaapissa tai yhdistelmäuunissa 38–40 asteen lämmössä ja 55–65 % suhteellisessa kosteudessa 1–1,5 tunnin ajan. Leikkaa saksilla ravulle sakset ja pyrstö. Saat pinnasta punaisen, kun ripottelet päälle paprikajauhetta.

Lämmitä uuni 200–215 asteeseen ja laita leipä uuniin. Anna paiston alussa voimakas höyrytys. Avaa höyrypelti viimeisen viiden minuutin ajaksi. Rapuleivän kokonaispaistoaika on 20 minuuttia.

Resepti:
Iiro Heinonen, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)