Proteiinipastan makusoosit - salaattipöytään tai pääruokasalaatteihin

proteiinipastan makusoosit

Tarjoa makupastaa salaattipöydän vilja-proteiiniosana vihersalaatin, kurkun ja tomaatin kanssa. Tai käytä makupastaa pääruokasalaattien pohjana ja lisää mukaan esim. savukalaa, tofua, kypsää broileria tai kinkkua.

1,0kgMyllyn Paras Amorini-proteiinipastaa (kypsää)
1. Keltainen Makusoosi:
0,05kgMangososetta, säilyke
0,03lRypsiöljy
0,2kgPikkuporkkanaa tai porkkanaviipaleita, pakaste
0,1kgMaissia, pakaste (tai säilyke)
0,03kgAuringonkukansiemeniä
0,003kgSuolaa
0,003kgSokeria
2. Vihreä Makusoosi:
0,2kgParsakaalia, tuore, raasteena
0,05kgRypsiöljyä
0,1kgAprikoosia, kuivattu (tai rusinaa)
0,02kgSeesaminsiemeniä
0,003kgSuolaa
0,003kgSokeria
3. Savuinen Makusoosi:
0,1kgPaprikasuikale tai kuutio, tuore (tai pakaste)
0,05kgRypsiöljyä
0,001kgSavupaprikajauhetta
0,02kgKurpitsansiemeniä
0,003kgSuolaa
0,003kgSokeria

Valmistusohje

1. Keltainen Makusoosi:

Yhdistä keitetyn, kylmän pastan joukkoon mangosose, sulatettu porkkana, maissi ja auringonkukansiemenet. Anna maustua muutama tunti.

2. Vihreä Makusoosi:

Yhdistä keitetyn, kylmän pastan joukkoon parsakaaliraaste, rypsiöljy, suikaleiksi leikattu aprikoosi, seesaminsiemen ja suola. Anna maustua muutama tunti.

3. Savuinen Makusoosi:

Kuullota öljyssä tuoreet paprikat padassa tai paahda ne 190 asteessa uunissa noin 12 minuuttia ja jäähdytä. Yhdistä keitetyn, kylmän pastan joukkoon paprikat, savupaprikajauhe, kurpitsansiemen ja mausteet. Anna maustua muutama tunti.

Resepti:
Markku Luola

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)