Proteiinipastaa ja pinaatti-hernepestoa ja bataatti-omenakeittoa

proteiinipastaa ja pinaatti-hernepestoa
1 kpl GN 1/1-65 mm vuoka, noin 20 annosta
Pastan keittäminen höyryssä:
1,3kgMyllyn Paras Amorini-proteiinipastaa (3 l)
2,1lVettä
0,015kgSuolaa (1 rkl)
0,045kgRypsiöljyä (0,5 dl)
Pinaatti-hernepesto (60 g/annos):
0,1kgPinaattia, pakaste
0,1kgHerneitä, pakaste
0,01kgPersiljaa, tuore (tai pakaste)
0,075lRypsiöljyä
0,03kgAuringonkukansiemeniä
0,05kgMaustekurkkukuutioita
(Suolaa)
1,0kgMyllyn Paras Amorini-proteiinipastaa, kypsää, jäähdytettynä
Keitto 3 dl/annos:
0,05lRypsiöljyä
0,4kgSipulikuutioita, tuore (tai pakaste)
1,5kgBataattia, kuorittu, lohkottu
0,5kgPorkkanaa, kuorittu, lohkottu
0,5kgPerunaa, kuorittu, lohkottu
0,2kgOmenakuutioita, pakaste
0,004kgRakuunaa, kuivattu
0,003kgMustapippurirouhetta
2,3lVettä
0,02kgKasvisliemijauhetta tai -fondia
1,0lRuokakermaa 14 % (tai kookoskermaa)
0,008kgSuolaa

Valmistusohje

Pastan keittäminen höyryssä:

Mittaa pasta, rypsiöljy ja suola GN -vuokaan. Lisää vesi ja sekoita. Laita vuoka 100 asteiseen höyrystettyyn uuniin. Kypsennä noin 17 minuuttia. Sekoita ja anna vetäytyä hetki.

Vinkki: pastan keitinveteen voi lisätä lisämakua tuomaan esim. kasviliemijauhetta, currya tai kuivattuja yrttejä.

Pinaatti-hernepesto (60 g/annos):

Yhdistä sulatetut pinaatti, herne, persilja ja rypsiöljy. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita pesto, auringonkukansiemenet ja maustekurkkukuutiot kylmän pastan joukkoon. Annan maustua muutama tunti. Tarjoa pastasattumat erikseen keiton lisäkkeenä.

Vinkki: asiakas nostelee pastasattumat keittokulhon pohjalle ja nostelee kuuman keiton sen päälle.

Keitto (3 dl/annos):

Kuullota öljysssä sipuli, bataatti, porkkana, peruna, omena ja mausteet. Lisää vesi ja kasviliemi. Keitä noin 30-40 minuuttia. Soseuta keittopohja ja lisää kerma. Maista maku.

Resepti:
Markku Luola

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)