Proteiinipasta-juuresvuoka

proteiinipasta-juuresvuoka
1 kpl GN 1/1-65 mm vuoka, 20 annosta
Vuokasprayta
0,7kgMyllyn Paras Amorini-proteiinipastaa
0,3kgSipulikuutioita, tuore tai pakaste (tai purjoviipale)
0,3kgPaprikasuikaleita, tuore tai pakaste
1,0kgIsoja juureskuutioita, pakaste (lanttu, porkkana ja keltainen porkkana esim. Apetit)
0,7kgVoipapuja, säilyke
Makuliemi:
1,3kgTomaattimurskaa
1,0lVettä
0,5lRuokakermaa 10% tai 14% (tai kookoskermaa)
0,05kgKasvisliemijauhetta tai -fondia
0,002kgOreganoa
0,001kgJuustokuminaa, jauhettu
0,002kgMustapippurirouhetta
0,001kgChilijauhetta
(Suolaa / sokeria)
0,05kgMaissitärkkelystä
Pinnalle:
0,07kgPaahdettua sipulirouhetta

Valmistusohje

Mittaa raaka pasta voideltuun GN 1/1-65 mm vuokaa (0,7 kg/vuoka). Sekoita joukkoon sipuli, paprikasuikale, juureskuutiot , huuhdeltu ja valutettu voipapu. Soseuta sauvasekoittimella makuliemen ainekset keskenään: tomaattimurska, vesi, ruokakerma, kasvisliemi, mausteet ja maissitärkkelys. Maista maku. Kaada liemi vuokaan, sekoita ja ripottele vuuan pinnalle sipulirouhe. Paista yhdistelmäuunissa +160 asteessa 60% höyryssä noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki: vaihda ruokakerma kookos- tai kaurakermaan, niin saat pastavuuasta vegaanisen. Vaihda voipapu halutessasi kinkkusuikaleeseen tai kypsään jauhelihaan.

Resepti:
Markku Luola

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)