Pikantit Juusto-aprikoosileivokset

Pikantit.jpg
n. 80 kpl
750gMyllyn Paras GN-Voitaikinalevy (1 kpl)
munaa voiteluun
juustoraastetta pinnalle
Täyte:
n. 300gmozzarellaraastetta tai fetajuustomurua
1rklsitruunamehua
1rklsitruunapippuria
n. 100granskankermaa
Lisäksi väliin:

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan, kauli sitä hieman ohuemmaksi, leikkaa terävällä veitsellä taikinalevyyn ruudukko esim. 10 x 8 eli niin, että yhden ruudun kooksi jää 3 cm x 4 cm. Voitele munalla ja ripottele pinnalle runsaasti juustoraastetta.

Paista 225-asteisessa uunissa n. 10-15 min kauniin keltaisiksi.
Anna jäähtyä ennen täyttämistä. Irrota pikkuneliöt toisistaan vasta jäähtyneinä.

Täytä pikkuleivokset vähän ennen tarjoilua halkaisemalla levyruudut terävällä veitsellä keskeltä halki. Laita jokaiselle veitsen kärjellinen aprikoosimarmeladia ja n. 1-2 rkl juustotäytettä.

VINKKI: Voit tehdä taikinalevyistä leivoksia myös piparimuoteilla, esim. sydämiä, tähtiä, kuita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)