Murrettu leipä

murrettu_leipa_800.jpg

Valmistusohje

Sulata taikina ja muotoile se pyöreäksi leiväksi.

Kohota leipää nostatuskaapissa tai yhdistelmäuunissa 38–40 asteen lämmössä ja 55–65 % suhteellisessa kosteudessa 1–1,5 tunnin ajan. Jaa leipä tangon tai kepin avulla kahdeksaan osaan. Siivilöi tai ripottele jauhoja leivän pinnalle.

Lämmitä uuni 240 asteeseen ja laita leipä uuniin. Anna paiston alussa voimakas höyrytys. Viiden minuutin kuluttua pudota lämpö 175 asteeseen. Avaa höyrypelti viimeisen viiden minuutin ajaksi. Murretun leivän paistoaika on 20–25 minuuttia.

Resepti:
Iiro Heinonen, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)