Mansikkaleivokset Voitaikinasta

mansikkaleivokset.jpg
40-50 kpl
1kgMyllyn Paras Voitaikinaa
Voiteluun:
Pinnalle:
Väliin:
1kgmansikoita
500gkuohukermaa
150gsokeria
10gvaniljasokeria
150gkookoshiutaleita tai mantelilastuja
500gmaitorahkaa tai sulatettua valkosuklaata

Valmistusohje

Ota taikinalevyt sulamaan, leikkaa jokainen hieman kohmeinen taikinalevy 3-4 osaan eli pieniksi suorakaiteiksi. Voitele ne munalla, ripottele halutessasi pinnalle raesokeria ja mantelilastuja. Paista 200 asteessa 5-10 min kauniin keltaisiksi. Anna paistettujen levypalojen jäähtyä ennen täyttämistä.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja halutessasi kookoshiutaleilla/mantelilastuilla. Sekoita joukkoon rahka tai sulatettu ja jäähtynyt, mutta ei kohmettunut valkosuklaa. Täytä pikkuleivokset vähän ennen tarjoilua. Halkaise leivospohjat terävällä veitsellä keskeltä. Laita täytteeksi survosta/hilloa, rahkaseosta ja viipaloituja mansikoita.

VINKKI: Mikäli mansikoita ei ole saatavilla, voit tehdä leivokset myös hedelmillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)