Lettileipä

Lettileipä

Valmistusohje

Sulata taikina ja jaa se kahteen osaan, niin että suurempi pala on 420 g ja pienempi 180 grammaa. Jaa molemmat palat vielä kolmeen osaan ja muotoile kaikista samanmittaisia tankoja.

Letitä pienemmät kolmen tangon letiksi. Tee samanlainen letti isommista tangoista. Kostuta isompi letti keskeltä vedellä, nosta pienempi letti isomman päälle ja painele se varovasti kiinni.

Kohota lettileipä nostatuskaapissa tai yhdistelmäuunissa 38-40 asteen lämmössä ja 55-65 % suhteellisessa kosteudessa noin tunnin ajan. Jauhota pinta kevyesti esimerkiksi vehnäjauholla tai ripottele pinnalle siemeniä.

Lämmitä uuni 240 asteeseen ja laita leipä uuniin. Anna paiston alussa voimakas höyrytys. Viiden minuutin kuluttua pudota lämpö 175 asteeseen. Avaa höyrypelti viimeisen viiden minuutin ajaksi. Lettileivän paistoaika on 20-25 minuuttia.

Resepti:
Iiro Heinonen, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)