Kierretty leipä

kierretty_leipa_800.jpg

Valmistusohje

Sulata taikinat ja muotoile ne samanmittaisiksi 50–60 cm:n tangoiksi. Kierrä tangot toistensa ympärille. Kohota leipää nostatuskaapissa tai yhdistelmäuunissa 38–40 asteen lämmössä ja 55–65 % suhteellisessa kosteudessa 1–1,5 tunnin ajan. Siivilöi tai ripottele jauhoja leivän pinnalle.

Lämmitä uuni 240 asteeseen ja laita leipä uuniin. Anna paiston alussa voimakas höyrytys. Viiden minuutin kuluttua pudota lämpö 190 asteeseen. Avaa höyrypelti viimeisen viiden minuutin ajaksi. Kierretyn leivän paistoaika on 25–30 minuuttia.

Resepti:
Iiro Heinonen, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)