Tee nopeasti leivonnaisia, jotka muistuttavat wienereitä valmiista lehtevästä voitaikinasta. Leikkaa hieman sulanut taikinalevy vain neliöiksi, voitele, koristele raesokerilla ja halutessasi mantelirouheella ja laita keskelle hedelmäpaloja, esim. pääsiäisen aikaan persikkaviipaleita. Saat leivonnaisiin vaihtelua lisäämällä näihin hedelmäpalojen lisäksi nokareen juustoa, esim. sinihome- tai sitruunatuorejuustoa.

Ainekset 16 kpl annosta

60
g
voitelumunaa
100
g
mantelirouhetta
100
g
raesokeria
1
kg
persikoita, mangoa tms.
200
g
punaisia kirsikoita

Ohje

  1. Leikkaa hieman sulanut taikinalevy neliöiksi (n. 9 x 9 cm).
  2. Nosta taikinaneliöt paistopellille leivinpaperin päälle väljästi. Voitele neliöt munalla, ripottele päälle kauttaaltaan mantelirouhetta ja raesokeria.
  3. Laita jokaiselle neliölle muutama viipaloitu persikan tai mangon pala ja kirsikka. Paista 200-asteisessa kiertoilmauunissa n. 15 min kauniin värisiksi. Vaihtelua saat laittamalla persikkaviipaleiden alle hieman paistonkestävää marmeladia, marsipaania tai sinihomejuustoa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.