Bagel

Bagel

Valmistusohje

Sulata taikina ja jaa se viiteen 120 g palaan. Muovaa paloista noin 17 cm mittaisia tankoja. Kiepauta tangot bagelin muotoisiksi. Paina liitoskohta hyvin kiinni, ettei se aukea kohotessa.

Kohota bageleita nostatuskaapissa tai yhdistelmäuunissa 38-40 asteen lämmössä ja 55-65 % suhteellisessa kosteudessa 1 tunnin ajan.

Paista bageleita ensin höyryvuoassa yhdistelmäuunin höyrytoiminnolla 5 minuuttia. Höyrypaiston jälkeen voitele kananmunalla. Mikäli haluat pinnasta oikein kiiltävän, käytä voiteluun vain kananmunan valkuaista. Ripottele pinnalle siemeniä.

Kuumenna uuni 210 asteeseen ja paista 12-15 minuuttia.

Resepti:
Iiro Heinonen, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)