Antipastoleipä

Antipastoleipä

Valmistusohje

Sulata kaksi taikinaa ja jaa molemmat yhdeksitoista noin 50 g palaksi. Asettele kymmenen taikinapalloa pellille rypäleen muotoon. Ota viimeinen taikinapallo tummemmasta taikinasta, muotoile siitä eläväinen lehti ja aseta se koristeeksi vaaleamman tertun laidalle. Tee sama tummemmalle tertulle.

Kohota leipä nostatuskaapissa tai yhdistelmäuunissa 38-40 asteen lämmösssä ja 55-65 % suhteellisessa kosteudessa 1-1,5 tunnin ajan.

Paista leipää 200-215 asteen lämmössä noin 15 minuuttia. Avaa höyrypelti viimeisten minuuttien ajaksi.

Resepti:
Iiro Heinonen, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)