Cocktail-kukkonen

cocktail_kukkonen.jpg
  • Valmista herkullisia "kukkosia" välipalaksi, edustukseen tai vitriiniherkuiksi.
  • Kukkoset voi tuunata helposti Ruiskolmioleivästämme tai suuren suosion saavuttaneesta Puolukka Ruisleivästämme. Cocktail-kukkosen voit täyttää vaikka hienonnetuilla savumuikuilla.
Myllyn Paras Ruisleipä Puolukka Revitty (240 g)
voita
savumuikkuja
juustoraastetta
homejuustoa
Koristeeksi:
salaatinlehtiä
kirsikkatomaatteja

Valmistusohje

Avaa Puolukka Ruisleipä, voitele reilusti voilla. Täytä leipä savumuikulla reunoja myöten. Voit käyttää myös muita mieleisiäsi kotimaisia savukaloja. Lisää kalan päälle reilusti juustoraastetta, halutessasi myös homejuustoa makua antamaan. Sulje kansi ja voitele myös kansi. Ripottele kruunuksi juustoraastetta ja herkku on valmiina uuniin. Paista höyrypaistolla 180-200 °C n. 10 min. Näyttävät cocktailpalat saat leikkaamalla Puolukka Ruisleivän paiston jälkeen sopiviksi sektoreiksi, noin kahdeksaan palaan. Koristele sektorit tuoreilla kasviksilla. Taittele salaatinlehdestä "rulla" ja pujota salaatinlehti cocktailtikkuun. Paina tikku leipäpalaan ja viimeistele kirsikkatomaatilla. Asettele cocktailpalat kauniisti tarjolle esim. salaattipedille.

VINKKI: Kannattaa kokeilla myös broilerilla sekä erilaisilla kinkuilla ja fileillä. Herkkua tulee myös paksuun valkokastikkeeseen valmistetusta juuresmuhennoksesta. Kokeile täytteeksi myös punajuuri-aurajuustotäytettä.

Resepti:
Tommi Koukonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)