Kuumenna 3 dl vettä kiehuvaksi. Heti kun vesi on kiehuvaa, sekoita siihen nopeasti kaurainen-siemennäkkäriseos. Lisää joukkoon ½ dl öljyä. Painele taikina ohueksi tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle isolle uunipellille käsin tai käytä apuna kaulinta. Kätevää on pitää toista leivinpaperipalaa paineltavan taikinalevyn päällä, niin kädet tai kaulin eivät tartu levyyn.
Paista näkkäriä 165–170-asteisen uunin keskitasolla 40–50 minuuttia. Paistoaika on uunikohtainen. Halutessasi voit ottaa näkkärin pois uunista 15 minuutin jälkeen ja leikata sen veitsellä paloihin (esim. 3 x 5). Laita näkkäri vielä takaisin uuniin loppuajaksi.
Tulee hyvää ja rapsakkaa myös Airfryerillä, kunhan kääntää ympäri väillä niin, että molemmat puolet paistuvat pinnasta hyvin. Tein pussista 2 leipää. Suolaa liikaa, sitä pitäisi vähentää.
Mitä tein väärin,kun leivän päällyspuoli paistui rapsakaksi, mutta pohja jäi ihan kaurapuuroksi?Tein taikinasta 32 cm halkaisijaltaan olevan pyöreän lätyn.Olisiko pitänyt tehdä isompi ja ohuempi?Suolaa oli liikaa.