Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta kypsä jauheliha. Kaada kerroksittain makaroneja ja jauhelihasipuliseosta voideltuun vuokaan. Lisää munamaito.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 1½ tuntia (tai 200 asteessa n. 1 tunti). Käytä Luomu Makaronin lisäksi myös muina raaka-aineina luomua, mikäli mahdollista.
Laatikosta saa pehmeämpää, kun laittaa maitoa 9 dl ja kananmunia vain 2 kpl. Joskus laitan myös tomaattisosetta paistetun jauhelihan sekaan, lasangen tapaan... nam nam!
Olen tehnyt jo vuosia makaronilaatikon lihaliemeen. Lapsellani on maitoallegia, mutta parempaa on tämä lihaliemeen tehty laatikko omasta mielestänikin.
Olen yliherkkä maitotuotteille. Käytän maidon asemasta vettä ja siinä 1-2 lihaliemikuutiota jolloin suola jää pois. Tuttavani pitävät tätä muunnosta maukkaampana kuin maitoon tehtyä liha-makaronilaatikkoa. Kokeilkaa! Pirjo Uppsalasta
Haluaisin kysyä mitä voisi laittaa maidon sijasta ruokiin kun on ihania ruoka-ohjeita, mutta kaikissa on maitoa tai kermaa. En voi käytää niitä allergian takia. Kiitos. Kaisa Manner
Maidon ja kerman tilalla voi käyttää esim. kaura-, riisi- tai soijapohjaisia maidon ja kerman korvaamiseen valmistettuja tuotteita. Terveisin, Kuluttajaneuvonta