Salaattipinaatti tai mizuna eli japaninpersilja sopivat tähän mainioon pastasalaattiin.

Salaatti saa maustua ennen tarjoilua, jotta kastikkeen maku imeytyy makaroneihin.

Tämän salaatin kanssa sopii tarjottavaksi grillipihvit tai muut grilliherkut.

Ainekset 6:lle lisäkkeeksi tai 4:lle pääruoaksi annosta

4
sipulia
2
rkl
aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituna
250
g
salaattipinaattia tai vastaava määrä mizunaa eli japaninpersiljaa
1
dl
paahdettuja pinjansiemeniä (50 g)
2
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
¾
dl
oliiviöljyä
½
chilipalko hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
3
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Keitä makaroni pakkauksen ohjeen mukaan. Anna pastan jäähtyä.
  2. Poista pinaatista tmv. lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Puhdista sipulit ja viipaloi ne. Lisää sipulit yhdessä tomaattien, pinaatin, pinjansiementen sekä oreganon kanssa pastan joukkoon.
  3. Sekoita öljyn joukkoon chili ja valkosipuli. Mausta öljy sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Kaada maustettu öljy salaatin joukkoon ja sekoita hyvin. Salaatti saa maustua ennen sen nauttimista ja sopii hyvin esim. vieraille etukäteen tehtäväksi tai retkievääksi.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.