Parsapasta

Näin vuoden alkuun sopii täydellisesti herkullinen kasvispasta. Tämä parsapasta on ihanan kermaista ja sileää. Kastikkeessa on käytetty kauppojen säilykehyllystä löytyvää säilöttyä tankoparsaa. Tuo tankoparsa on mielestäni paljon mainettansa hyödyllisempi myös suolaisessa leivonnassa ja ruoanlaitossa.
Säilöttyä tankoparsaa saa ympäri vuoden ja se on helppo käyttöistä. Se on myös valmiiksi pehmeää, joten sen lämmittäminen ja soseuttaminen käy helposti. Rakuuna, sitruuna ja parmesaanijuusto sopivat täydellisesti valkoisen tankoparsan kanssa. Jos et halua käyttää valkoviiniä reseptissä, niin voit korvata sen myös esimerkiksi kasvisliemellä.
Kurkkaa alta herkullinen parsaresepti jo hyvissä ajoin ennen varsinaista kevään parsakauden alkua!
Parsapasta
noin 3-4 annosta
noin 350 g Myllyn Paras Simpukkapastaa
Parsakastike
3 rkl voita
½ sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prk (330 g/205 g) säilöttyä valkoista tankoparsaa
1 rkl Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja
noin 1 ½ dl valkoviiniä tai kasvislientä
noin 3 dl kermaa
½ ruukkua rakuunaa
1 dl parmesaanijuustoraastetta
2 rkl sitruunamehua
maun mukaan jauhettua valkopippuria
maun mukaan suolaa
Laita pannulle kaksi ruokalusikallista voita. Kuumenna voi. Pilko sipuli ja siivuta valkosipulinkynnet. Valuta tankoparsoista säilykeliemi pois ja leikkaa parsat paloiksi. Kuullota voissa ensin sipuli ja valkosipuli. Lisää muutaman minuutin kuluttua tankoparsat joukkoon. Paista hetki.
Tyhjennä pannu ja lisää yksi ruokalusikallinen voita pannulle. Kun voi on sulanut, lisää vehnäjauhot joukkoon ja sekoita hyvin. Mittaa valkoviini tai kasvisliemi pannulle ja kiehauta. Lisää sipuli-tankoparsaseos joukkoon sekä noin kaksi desilitraa kermaa. Kun seos on sopivan paksuista, kaada se tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Voit vielä halutessasi siivilöidä kastikkeen, jotta saat siitä ihanan silkkistä.
Kaada kattila takaisin pannulle. Pilko rakuuna ja lisää se kastikkeen joukkoon. Anna kiehua hiljalleen miedolla teholla noin 10 minuutin ajan. Lisää tarvittaessa kermaa.
Kypsennä pasta kastikkeen kiehuessa paketin ohjeen mukaan keittäen runsaassa suolatussa vedessä.
Lisää lopuksi kastikkeen joukkoon vielä parmesaanijuustoraaste, sitruunamehu, hyppysellinen valkopippuria sekä maun mukaan suolaa. Sekoita, maista ja lisää tarvittaessa vielä kermaa, jotta saat sopivan koostumuksen kastikkeelle.
Tarjoile simpukkapasta tämän samettisen kastikkeen kanssa. Koristele annokset yrteillä ja tarjoile parmesaanijuustoraasteen kanssa.
Kommentteja ja keskustelua