Makuja Arja Elinan matkalta syyskuussa 2016 Manhattan New York, Cape Cod, Boston and Canada

New-York

Lue myös matkakertomuksen toinen ja kolmas ja neljäs osa.

6.9.2016 New York, Manhattan

Saavuin The Big Cityyn JFK -lentokentälle, takana lentokoneruokailua Finnairin ja American Airlinesin tyyliin. Finnair tarjosi maksutta Euroopan lennoilla kahvia ja mustikkakeittoa. Jälkimmäisen lienee valinnut listoille porukka, joka ei pyykkiä pese. Edinburghista eteenpäin American Airlines tarjosi perusruokaa, kanaa /sianlihaa, riisiä, salaattia, kirsikkapiirasta, siis jos muuta ei ollut aiemmin erikoisruokavaliona tilannut. Plussaa oli annoksessa hyvä sämpylä, ei mikään ”höttöpulla”, vaan itse leivotun oloinen hyvänmakuinen pieni täysjyväsämpylä.

Pitkän lennon jälkeen odotin illallista tyttäreni kanssa Manhattinilla. Realismi jäi arkisemmaksi, matkalaukkuni oli kadonnut, aikaa meni tunteja ja ruokailuksi muodostui ”jenkkimättölinjalle”, tortillaa ja hampurilaista. Monille tuokin sapuska maittaa, mutta ainakaan tällä kertaa ei ruoka kutkuttanut makuhermoja, ehkä olin liian väsynyt oltuani hereillä lähes 24 tuntia. Ei siis gourmeeta eikä erikoisruokia ollut tässä yhdestä hotelimme lähellä olevassa ravintolassa, joka oli kuitenkin rankattu TripAdvisorissa sijalle 34 NY, vaikea uskoa.

New York

New York

Ajat muuttuvat, tällä kertaa Nykissä sain huomata, että monissa ruokapaikoissa kerrotaan ”Free from”: Gluten Free, Sugar Free, Dairy Free, Egg Free... Jokaiselle asialle on netissä omat listansa, mitä ruokia löytää mistäkin paikasta. Esimerkiksi gluteenittomuutta etsiville löytyy hyviä vinkkejä New Yorkissa sivuilta glutenfreeglobetrotter.com

New York

New York

7.9. Manhattan Bagels

Bagelsit tuntuivat olevan Manhattanin aamupalana ”The Number One”. Bagelseille kokonaan omistautuneita paikkoja oli tiuhaan ja monissa katuravintoloissa oli vähintään tiski Bagelseille ja niiden täytteille. Bagelin sai valita erilaisiin taikinoihin leivottuna, esimerkiksi valikoimissa olivat täysjyvä- ja valkosipulibagel. Tuorejuustovalikoimat olivat valtavat, makeita versioita, nutellaa, mustikka ja mansikkaa unohtamatta. Yltäkylläiset olivat täytteet: kinkkuja, juustoja, vihanneksia ja sipuleja, salaatteja sekä juustoja. Itse tiskiltä valituin täyttein paahdettu tuore tiukkarakenteinen bagel ja latte, eipä siihen muuta tarvittu. Aamupuuro unohtui helpolla. Puurojakin olisi ollut annoskupeissa monissa paikoissa ostettavissa, joskaan kenenkään en nähnyt niitä ostavan. Sikäli sama kuin Suomessa, terveellisiä valintoja on paljon esillä, mutta monet kuluttajat ostavat tuttua ruokaa. Sama homma kun katselee Suomen Hämeessä viikonlopun markettien ostoskärryjä.

New York

New York

New York

New York

8.9. Sweet Donuts & Individual Cheesecakes, YES - makeaa mahan täydeltä!

Donitsit tuntuvat pitävän edelleen pintansa rapakon takana. Donitseja löytyi mitä erilaisimmin taikinoin ja kuorruttein. Herkullisia todellakin – valitsimme mustikkaa ja mansikkaa. Ei ihme, että paino-ongelmia näkyy edelleen Jenkeissä. Me kulutimme tämän mielestämme, kun nousimme hissillä One World Trade Centerin One World Observatorioon. Varsinkin jos tornin hupulle olisi ollut portaat, olisimme voineet syödä donitseja reilusti. One World Trade Center on Yhdysvaltain korkein rakennus, 541 metriä! Opipa huikeat näköalat nauttia lasillinen kuohuvaa ja katsoa auringonlaskua ja sen jälkeen Manhattanin valomerta.

New York

Juustokakkuja pursuaa edelleen Manhattanilta niin, että niitä nautiskeltuaan ei varmasti jää energiavajetta, vaikka kuinka kävelisi korttelista toiseen nähtävyyksiä katsellen. Me söimme juustokakkua myös jäätelöannoksessa klassikkopaikassa Serendipityssä. Kaloreja emme kyselleet, mutta yksi lähes 20 dollarin annos riitti oikein hyvin kahdelle. Tätä paikkaa voi taatusti suositella Manhattanin kävijälle, joka haluaa herkkuöverit.

New York

Toisessa kahvilassa yksilölliset juustokakut olivat tosi söpöjä, vähän kuin kuppikakkuja. Jälkimmäisiäkin toki oli paljon tarjolla, miniatyyreistä jättikokoisiin kuppikakkuihin.

New York

New York

New York

Yksilöllisen juustokakkureseptin tulen tarjoamaan syksymmällä Myllyn Parhaan -nettisivuilla. Niitä odotellessa voit seurata matkakertomukseni jatkoa makujen osalta ensi viikolla Cape Codista.  Katso Arja Elinan Suklaajuustokakut-resepti.

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.