Lettu- ja vohvelijauhoseos on kesällä kätevä vettä vaille valmis raaka-aine. Seos tuo helpotusta raaka-aineiden määrän vähentämiseen kokkailussa niin veneiltäessä kuin mökillä tai muissa luonnon olosuhteissa. Myllyn Paras Lettu jauheseos sisältää munat ja maidon, joten tarvitset vai vettä ja haluamasi täyteaineet. Niitäkin voi osittain keräillä luonnosta.

Kesän suolaiset ja makeat lettucocktailit veneellä

Tällä kertaa paiston lettu- ja vohvelijauheesta tekemästäni lettutaikinasta isoja räiskäleitä paistinpannussa spriikeittimessä. Yhdestä annoksesta tuli 7 kpl räiskälettä. Niistä 5 kpl käytin cocktailpaloihin ja 2 kpl jälkiruokacocktailrulliin.

Kesän suolaiset ja makeat lettucocktailit veneellä

Ahkera emäntä tekisi cocktailpalat ruokailijoille valmiiksi, mutta paljon mukavampaa on puuhailla yhdessä veneellä tai luonnossa. Itse päädyin tekemään vain muutaman mallin ja sen jälkeen ruokailijat itse kokosivat mieluisat aineet cocktailtikkuihin.

Kesän suolaiset ja makeat lettucocktailit veneellä

Kesän suolaiset ja makeat lettucocktailit veneellä

Suolaisiin cocktaileihin idea on laittaa kasvis-, kala-, broileri-, liha- tai falafelpyörykät lettukolmioiden sisään. Pyörykät voivat olla kätevimmin valmiina ostettuja. No, toki maistuvimmat pyörykät saat, jos näet vaivan ja valmistat ja mustat ne mieleisiksi itse ennen veneelle lähtöä.

Malliksi leikkasin kuuman isot räiskäleen 6 osaan sektoreittain eli sain pieniä lettukolmioita. Sivelin lettukolmioille wasabituorejuustoa ja pestokastiketta ja asetin pyörykän kolmiolle leveämpään päähän, nostin lettukolmion kärjen ylös ja asetin cocktailtikun pystyyn, näin syntyi lettupurje pyörykän ympärille. Osaan laitoin väliin lisäksi ohuen Prosciutto-kinkkusiivun. Lisäsin purjeen päälle tikkuun muita mieluisia kauniin värisiä aineita, kurkkua, paprikaa, vuohenjuustoa, mozzarellaa ja babypinaattia. Basilikan tai salvianlehdet olisivat sopineet myös näihin pinaatin tilalle. Ja luonnossa kun liikutaan, myös pieni pyöreälehtinen voikukka on helppo vaihtoehto.

Kesän suolaiset ja makeat lettucocktailit veneellä

Kesän suolaiset ja makeat lettucocktailit veneellä

Makeat lettucocktailit olivat tällä kertaa herkullisen vadelmaisia. Ison räiskäleen päälle sivelin kerroksen vanilja tuorejuustoa ja levitin runsaasti luonnosta itse kerättyjä vadelmia. Sen jälkeen rullasin letun tiukalle rullalle ja leikkasin siitä terävällä rulla pieniä cocktailkokoisia kierteitä. Laitoin kierteet kumolleen tarjoiluasetille. Syödessä kierteiden päälle voi pursottaa kinuski- tai lakritsikastiketta.

Kesän suolaiset ja makeat lettucocktailit veneellä

Kesän suolaiset ja makeat lettucocktailit veneellä

Mainioilta maistui, varsinkin kun veneessä kokatessa kyytipoikana oli Valdobbiadene Prosecco Superire eli italialaine n kuiva luomu prosecco. Se toimi hyvin läpi kesäisen herkullisen aterian. Lapsille kuplivana toimii hyvin mausteinen vichyvesi.

Kesän suolaiset ja makeat lettucocktailit veneellä

Katso resepti.

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.