12.-15.9. Billerica

Billerica

Lue myös matkakertomuksen ensimmäinen ja toinen ja neljäs osa.

12.-13.9. Billerican marketeissa Bostonin liepeillä

Puolen tunnin ajomatkan päässä asuu suomalainen ystäväperhe, jonka luona pääsin tutustumaan melko tavalliseen arkeen eli mm. paikallisiin marketteihin. Olen käynyt viimeksi näillä seuduilla 2 vuotta sitten ja mielestäni perusjenkkiläinen ruoka ei ole hirveästi muuttunut. Marketin suurissa ruokakärryissä voi kassajonossa seurata kulkevan isoja annoksia ruokaa, joka ei välttämättä ole sitä terveellisintä, mitä kaupoista löytyisi. Kärryn työntäjä itsekään ei ole pieni. Pizzojen koko on kasvanut entisestään jättikokoon ja ruoan hinta on noussut. On isoja astioita, isoja annoksia ja lähes aina mukana ranskalaiset. Tavallinen kuluttaja voi kuitenkin ostaa jäsenyyden tukkuliikkeeseen ja sen jälkeen ostaa ruokansa halvemmalla tukkuhintaan, mutta toki entistä suuremmissa erissä. Niin marketista kuin tukusta lähes kaiken saa valmiina, esimerkiksi ruoissa on useimmiten halutun makuinen kastike mukana. Mutta yksi asia on Suomessa viety pidemmälle, marinoitujen lihojen myynti, niitä ei niinkään ainakaan Bostonin alueella näy. Hyvä niin, jenkkiläisten eduksi tämä.

Billerica

Halusin nähdä hieman laadukkaamman ja samalla kuulemma kalliimman marketin, sitä edusti WholeFoods. Kaupassa on paljon luomu- ja erikoisruokavaliotuotteita, terveellisyysaspektit ovat huomioitu hyvin. Vihannesosastolla oli sumutus, tulipa vehreistä kasveista raikkaita (ks. video). Kaupassa pystyi syömään paikanpäällä valitsemalla itselleen valmiin aterian. Lisäksi Whole Foods tarjoaa kokkikoulua, jossa esimerkiksi opetellaan tekemään lounassalaattia lasipurkkiin evääksi. Sain kuulla, että kotona ruuanlaittotaidot eivät ole kaksiset. USA:ssa kotitalousopetusta ei ole siinä mittakaavassa kuin Suomessa. Katso Arja Elinan Evässalaatit lasitölkeissä -resepti.

Billerica

Billerica

Billerica

Billerica

14.9. Top of the Hub - finedinig

Ravintoloissa cocktailit ovat muotia, niin alku- kuin jälkiruuallekin. Tämä trendi on toki jo kantautunut Suomeenkin, mutta harvoinpa tulee silti nautittua cocktaileja. Tällä kertaa tein poikkeuksen, sillä ruokapaikka Bostonissa oli korkealla Top of the Hub -näköalaravintolassa. Cocktailit sekoitettiin pöydässä, joka toi lisää ohjelmaa ruokailuun. Cocktailien lisäksi nautimme erittäin herkullisita lobsterikeittoa, tonnikalatartaria, ananas-kookosjuustokakkua rommikastikkeella ja auringonlaskukastikkeella.

Billerica

Billerica

Billerica

Billerica

15.9. Karhupataa

Perheen kotona pääsin syömään mureaa pitkään haudutettua karhupataa, jossa karhu oli itse ammuttu New Englandin alueella Maineen osavaltiossa Bostonista kohti Kanadaa. Tulipa siitä uusi ruokaelämys. En olisi arvannut syöväni karhua, jos en olisi sitä tiennyt. Olisin vain ihmetellyt onpa liha hyvää. Mausteena vain suola ja pippuri, yksinkertainen ruoka ei liikoja mausteita kaipaa. Tästä olikin hyvä lähteä kohti Kanadaa. toivottavasti emme törmää sentään autolla karhuun.

Billerica

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.