Arja Elina Leipoo & Kokkaa

Arja Elina Leipoo ja Kokkaa -blogin profiilikuva

HEI! Olen Myllyn Paras Arja Elina Leipoo & Kokkaa -blogin kirjoittaja, ruokakirjailija ja -viestijä, ruokasisältöjen tuottaja ja kouluttaja, kotitalousopettaja-yrittäjä, Arjan Ruokaviestinnän ARJA ELINA LAINE. Takanani on pitkä ura suomalaisen myllyteollisuuden kehityksessä Myllyn Paras -yhtiössä. Sitä kautta tunnen viljaruoat ja leivonnaiset laboratoriosta neuvontaan ja monimuotoiseen ruokaviestintään. Olen suunnitellut tuhansia pidettyjä, kansantajuisia ruoka- ja leivontareseptejä aina ideoinnista reseptivihkosiin, verkkosivuille, videoille sekä televisio- ja radio-ohjelmiin. Edelleen saan kuulla olevani monille tuttu, minut on bongattu Huomenta Suomen aamukokkailuista tai MTV:n Leivontanurkasta – molemmista on jo tosin tovi aikaa.

Viime aikoina olen tehnyt ruokakirjoja viljamaailmaan liittyen, ja nyt on jo kolmas tietoteos syntymässä. Aiemmat kirjani ovat 2020 ilmestyneet KAURA-kirja ja LEIPÄ-kirja (#kaurakirja, #leipäkirja).

Ruokasisältöjen tuotannon lisäksi vedän myös kokkauskursseja ja luennoin, löydät niistä lisää kotisivuiltani.

Seuraa blogiani ja testattuja reseptejäni tämän blogini kautta. Saat runsaasti vinkkejä kuukauden teemojen mukaan.

Talvi- ja kesäkurpitsaa

Kurpitsasta on mukava kertoa näin vuoden alussa, sillä kurpitsa on monikäyttöistä ja vesipitoisena ruokavaliota keventävää. Kurpitsa sopii yhtä hyvin kasvisaterian pääraaka-aineeksi kuin liha-, kana- tai kalaruoan keventäjäksi. Kurpitsasta voi valmistaa ruokaa moneen lähtöön, sosekeitoista pastoihin, uunilohkoista pata- ja laatikkoruokiin sekä paistoksiin.

Lue lisää
leipätiinu

Monista entisaikojen ruoista on tullut meille perinneruokia, näin on ehtinyt käydä jo osalle oman lapsuuteni 1960–70-lukujen ruoista, kuten vaikka lämpimille voileiville. Lapsuudestani kauemmaksi katsottaessa perinneruoat koottiin väljemmin säännöin kuin mihin viime aikoina ruokia valmistettaessa on totuttu.

Lue lisää
kuivatarvikekaapin hylly

Kaappeja avatessa voi huomata löytyvän käyttökuntoisia elintarvikkeita, joita ei ole tullut käytettyä aikoihin. Tällaisia ovat esimerkiksi hyvin säilyvät tuotteet, joiden käyttö unohtuu, koska niiden säilymisestä ei ole niin suurta huolta. Kaapista saattaa löytyä useita erilaisia pastoja, suurimoita ja riisejä, monenlaisia hiutaleita ja jauhoja, pähkinöitä ja siemeniä sekä säilykkeitä ja liuta maustavia aineksia. ​

Lue lisää
puurohiutaleita

Puuro on monille kätevä aamuruoka, sillä kun kaapissa on hiutaleita, syntyy helposti ravitseva puuro. Puuron keitto sujuu monilta kuin itsestään; osa vannoutuu valmistamaan puuronsa isoista hiutaleista, osaa miellyttää enemmän nopeasti puuroksi kypsyvät pikahiutaleet ja osalle tärkeintä ovat runsaskuituiset hiutaleet.

Lue lisää
Keväiset raparperinalut

Raparperi on mainio kasvi, sillä se tuottaa satoa heti keväällä, kun taas monet muut kasvit antavat odottaa sadonkorjuuta syksyyn asti. Ensimmäisissä raparperiherkuissa on aina alkavan kesän tuntu. Raparperin varret ovat parhaimmillaan nuorina, mutta satoa on mahdollista saada koko kesän ajan, kun muistaa leikata varsia pois välillä.

Lue lisää
vihreä kaurapelto

Tässä blogipostauksessa kerron suomalaisesta kaurasta. Olen elänyt kauran kanssa koko elämäni: lapsuuteni maalaistalossa kaurapeltojen laidalla, työelämäni myllyssä ja nyt ruokaviestinnän yksityisyrittäjänä - sekä ”kaurakirjailijana”. Trendikkäästä kaurasta kaivataan uutta tietoa, käyttövinkkejä sekä reseptejä. Lue lisää ja katso 10 syytä syödä kauraa.

Lue lisää

Pages