Arja Elina Leipoo & Kokkaa

Arja Elina Laine

Nyt voit seurata uusia testattuja reseptejäni Myllyn Paras Arja Elina Leipoo & Kokkaa -blogini kautta. Taustalla on pitkä työkokemus Myllyn Paras Oy:llä, runsaasti ruokaviestintää mm. yli 1000 reseptiä ja paljon ruokakuvia, esiintymisiä medioissa sekä osaamisen pohjana Kotitalousopettajan koulutus (KTM). Nyt minulla oma yritys Arjan Ruokaviestintä Oy www.ruokaviestinta.fi  ja sitä kautta teen mm. edelleen reseptejä Myllyn Paras Oy:lle. Käy katsomassa myös ”Makujen Päiväkirja” -blogini http://makujenpaivakirja.blogspot.fi/ , josta löydät reseptien lisäksi makujuttuja meiltä ja muualta, kokemuksia ruokapaikoista, ravintoloista, tapahtumakuulumisia jne.

leipätiinu

Monista entisaikojen ruoista on tullut meille perinneruokia, näin on ehtinyt käydä jo osalle oman lapsuuteni 1960–70-lukujen ruoista, kuten vaikka lämpimille voileiville. Lapsuudestani kauemmaksi katsottaessa perinneruoat koottiin väljemmin säännöin kuin mihin viime aikoina ruokia valmistettaessa on totuttu.

Lue lisää
kuivatarvikekaapin hylly

Kaappeja avatessa voi huomata löytyvän käyttökuntoisia elintarvikkeita, joita ei ole tullut käytettyä aikoihin. Tällaisia ovat esimerkiksi hyvin säilyvät tuotteet, joiden käyttö unohtuu, koska niiden säilymisestä ei ole niin suurta huolta. Kaapista saattaa löytyä useita erilaisia pastoja, suurimoita ja riisejä, monenlaisia hiutaleita ja jauhoja, pähkinöitä ja siemeniä sekä säilykkeitä ja liuta maustavia aineksia. ​

Lue lisää
puurohiutaleita

Puuro on monille kätevä aamuruoka, sillä kun kaapissa on hiutaleita, syntyy helposti ravitseva puuro. Puuron keitto sujuu monilta kuin itsestään; osa vannoutuu valmistamaan puuronsa isoista hiutaleista, osaa miellyttää enemmän nopeasti puuroksi kypsyvät pikahiutaleet ja osalle tärkeintä ovat runsaskuituiset hiutaleet.

Lue lisää
Keväiset raparperinalut

Raparperi on mainio kasvi, sillä se tuottaa satoa heti keväällä, kun taas monet muut kasvit antavat odottaa sadonkorjuuta syksyyn asti. Ensimmäisissä raparperiherkuissa on aina alkavan kesän tuntu. Raparperin varret ovat parhaimmillaan nuorina, mutta satoa on mahdollista saada koko kesän ajan, kun muistaa leikata varsia pois välillä.

Lue lisää
vihreä kaurapelto

Tässä blogipostauksessa kerron suomalaisesta kaurasta. Olen elänyt kauran kanssa koko elämäni: lapsuuteni maalaistalossa kaurapeltojen laidalla, työelämäni myllyssä ja nyt ruokaviestinnän yksityisyrittäjänä - sekä ”kaurakirjailijana”. Trendikkäästä kaurasta kaivataan uutta tietoa, käyttövinkkejä sekä reseptejä. Lue lisää ja katso 10 syytä syödä kauraa.

Lue lisää

Pages