Arja Elina Leipoo & Kokkaa

Arja Elina Laine

Nyt voit seurata uusia testattuja reseptejäni Myllyn Paras Arja Elina Leipoo & Kokkaa -blogini kautta. Taustalla on pitkä työkokemus Myllyn Paras Oy:llä, runsaasti ruokaviestintää mm. yli 1000 reseptiä ja paljon ruokakuvia, esiintymisiä medioissa sekä osaamisen pohjana Kotitalousopettajan koulutus (KTM). Nyt minulla oma yritys Arjan Ruokaviestintä Oy www.ruokaviestinta.fi  ja sitä kautta teen mm. edelleen reseptejä Myllyn Paras Oy:lle. Käy katsomassa myös ”Makujen Päiväkirja” -blogini http://makujenpaivakirja.blogspot.fi/ , josta löydät reseptien lisäksi makujuttuja meiltä ja muualta, kokemuksia ruokapaikoista, ravintoloista, tapahtumakuulumisia jne.

Arja Elina #puolukka on paras

Silmääni miellyttää näkymä, jossa mökkirinteessä puolukat punertavat runsaina mäntymetsän vihreydessä. Olen aina pitänyt puolukasta. Muistan, että jo pienenä söin puolukoita mielelläni, tosin kuulemma myös hunajaa. Ilmeisesti makurepertuaarini on laaja, pidän happamasta ja makeasta. Varsinkin puolukan kirpeys yhdistettynä pieneen makeaan on makuuni. Kaurapuuron päällä nautin mielelläni puolukoita.

Lue lisää
Joulukorvapuustit Seijan tapaan

Olen tätä kirjoittaessani ollut pari päivää opettamassa kotitaloutta yläkoululaisille. Siellä sattui olemaan valinnaisessa 8 lk:n kotitaloudessa aiheena pullanleivonta. Oppilaat saivat valita pareittain, mitä pullaa he haluavat leipoa. Kaikki parit valitsivat korvapuustien tekemisen!

Lue lisää
Paistetut muikut

Monille meistä muikut ovat tuttuja festariruokana. Pahviropposeen saa ostaa pienen tai ison annoksen muikkuja ja annoksen kanssa voi valita kastikkeen. Mutta kuka on paistanut itse muikkuja? Saati perannut itse muikkunsa.

Kerron tässä blogitekstissä ideoita muikun käytölle.

Lue lisää
Hyvää grillikesää

Kasvisruokatrendin myötä grilliin ei laiteta vain lihaa, vaan kysyntää on monipuolisesti kasvisten käytölle. Tämän hetken grillikasvistrendejä ovat uudet perunat ja parsat. Näitä ei enää menneiden vuosien tapaan keitetä, vaan perunat ja parsat tarjoillaan grillattuina, jolloin kasvisten pintaan saadaan mietoa paahteisuutta.

Lue lisää
kerää nokkosenlehdet pieninä

Nokkonen on tunnettu korkeista ravintoarvoistaan ja nokkoslettuja on tehty iät ja ajat. Mutta mitä muuta nokkosesta voi tehdä? Itse olen kokeillut käyttää nokkosta mitä erilaisimpiin ruokiin ja leivonnaisiin. Kerron tässä blogissa monipuolisesti nokkosesta ja varsinkin paljastan ideoitani ekologisen nokkosen käyttöön ruoanlaitossa ja leivonnassa. Nokkonen on noussut viime aikoina juuri ekologisuutensa takia, jopa vaatteita tehdään nokkoskuidusta.

Lue lisää
Juhlakakku

Juhlakausi alkaa toukokuussa, vappu ja äitienpäivä starttaavat kauden. Monilla on syntymäpäiväjuhlia, osalla on järjestettävänään valmistujaiset tai ylioppilasjuhlat, ehkä jopa ristiäiset, rippijuhlat, kihlajaiset tai häät. Jos virallisempaa juhlaa ei ole tiedossa, aina voi juhlia ystävien kesken ja tuoda arkeen piristystä. Olipa juhlan aihe mikä tahansa, perinteisesti pöytään katetaan niin ruokaisampaa suolaista, pieniä suupaloja unohtamatta kuin makoisia makeita herkkuja. Usein juhlakakku kruunaa vielä tilaisuuden.

Lue lisää

Pages