Kauralese

kauralese_650g_160_uusi.jpg
Valmistetaan kauranytimen uloimmista kuorikerroksista höyryttämällä kauranytimet ja erottamalla niistä lese. Se on rakenteeltaan rouheista ja pehmeää.

Se on terveellisintä osaa kaurasta. Sisältää paljon valkuaisaineita, kivennäisaineita, vitamiineja ja ennen kaikkea liukenevaa kuitua (betaglukaania).

Kauraleseellä saadaan maukkautta ja terveellisyyttä puuroihin, leivonnaisiin, jälkiruokiin, murekkeisiin ja kasvisruokiin. Hyvää myös sellaisenaan viilin, jogurtin tai kiisselin kanssa.

Runsaskuituinen.
Beetaglukaania 2,5 g / 33 g annos (lue lisää beetaglukaanista)

1 dl painaa n. 50 g
Pakkauskoko:650 g

Kypsymisaika on 10 minuuttia.

AINEKSET:kaura.

image 2369 kb avainlippu_sininen_rgb.jpg : 9Kb
GDA-taulukko