• Valmista pehmeitä rieskoja perunamuusiin tattarihiutaleilla.
  • Kun rieskat ovat valmiit, täytä ne lähes heti. Jos annat niiden jäähtyä, säilytä ne muovipussissa, jotta ne eivät kuivu ja ne on helppo rullata.
  • Rieskoissa on vain tattarihiutaleita, ei kohotusaineita eikä muita viljoja.
  • Katso video ohjeen alta, kuinka Arja Elina Laine valmistaa näitä herkullisia rieskarullia Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.

Ainekset 8 pyöreää rieskaa annosta

Rieskat:
½
tl
suolaa
½
l
perunamuusia
30
g
voita sulatettuna
2
dl
kermaviiliä (1 tlk)
Avokado-graavilohitäyte:
2-3
kypsää avokadoa
½
sitruunan mehua
150
g
ranskankermaa (1½ dl)
1
tl
tuoretta chiliä hienonnettuna tai chilijauhetta
½-1
tl
suolaa
300
g
graavilohta
(1
rku
salaattia tai rucolaa)

Ohje

Rieskat:

  1. Sekoita ainekset ja anna turvota, kunnes uuni lämpenee 250 asteeseen (10–15 min). Taputtele taikina voidellulle leivinpaperille 8 isoksi pyöreäksi rieskaksi (halkaisija n. 12 cm).

  2. Paista n. 10 min uunin keskitasolla, kunnes pinta saa vähän väriä. Anna jäähtyä muovin alla niin, että rieskat eivät kuivu reunoiltaan. 

Avokado-graavilohitäyte:

  1. Soseuta sauvasekoittimella avokadot ja sitruunamehu, lisää ranskankermaa, chiliä ja suolaa. Levitä moussea ja graavilohta pehmeän rieskan päälle.

  2. Rullaa rieskarullaksi. Halutessa lisää myös salaattia tai rucolaa väliin.

VINKKI: Kokeile savukinkkua tai muita leikkeleitä rieskan väliin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.