Nakkipiilot

  • Helpot eväät saat lapsille ja lapsenmielisille tekemällä nakkipiiloja.
  • Nämä valmistuvat helposti: taikinan sisään nakki, mukaan mieleisiä mausteita ja uuniin paistumaan.
  • Lapsetkin osaavat tehdä eli voidaan valmistella yhdessä.
    Nakkipiilot

    15-16 kpl

    1 pkt Myllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (500 g)
    tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
    tai Voitaikinalevyjä (500 g)
    Täyte:
    15-16 nakkia
    (chili)tomaattiketsuppia
    1-2 rkl pizzamaustetta (tai oreganoa + basilikaa)
    Päälle:
    munaa
    seesaminsiemeniä

    Ota taikinalevyt sulamaan. Leikkaa lehtitaikinalevyt keskeltä poikki neliöiksi. Käyttäessäsi torttu- tai voitaikinaa, kaaviloi niitä  pidemmiksi ja leikkaa levyt aina kolmeksi neliöksi. Pistele neliöt. Laita kunkin neliön reunalle nakki ja mausteita. Nakin päihin voit leikata ristiviillot. Rullaa nakit taikinaneliöiden sisään, jätä sauma aina alaspäin keskelle nipistäen hyvin yhteen vedellä kostutetuin sormin.

    Voitele munalla. Ripottele koristeeksi halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min

    VINKKI: "Nakkipiilopiknikin" voi tehdä vaikka lasten tai lapsenmielisen seuran kanssa telttaan.

    Resepti: