Lohipiirakka

Tulosta resepti

  • Tässä maittava piiras, joka sopii vaikka uudenvuodenaaton juhlintaan.
  • Pohjaksi sopivat myös joulun torttutaikinat: kauli torttutaikinalevyjä ohuemmiksi, kun käytät niitä piirakkaan; torttutaikinalevy on paksumpaa kuin lehtitaikinalevy.
  • Täytteeseen on käytetty esikypsytettyä ohraa kalan kanssa. Esikypsytetty ohra tuo piirakkaan täyteläisen maun.
  • Esikypsytyksen ansiosta ohra kypsyy samassa ajassa kuin riisi.
    Lohipiirakka

    noin 6:lle

    1 pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyjä (600 g)
    tai Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g)
    Täyte:
    4-5 dl vettä
    1 kalaliemikuutio tai kalafondia
    1 dl Myllyn Paras Puuroriisiä
    tai Puuro Riisi+Ohraa
    tai Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
    100 g valkosipulituorejuustoa
    1 dl hienonnettua tilliä
    300 g (kylmä)savustettua kirjolohta tai graavilohta
    3 kovaksi keitettyä munaa
    Voiteluun:
    munaa

    Ota taikina sulamaan. Valmista täyte. Keitä Puuroriisiä kalaliemessä noin 15 min, Puuro Riisi+Ohraa tai Esikypsytetty Ohrasuurimoita n. 30 min. Lisää valkosipulituorejuusto, tilli, pilkottu kirjolohi ja munat. Sekoita täyte tasaiseksi.

    Käytä kalanmuotoista piirakkavuokaa, jos sellainen on, ja painele puolet taikinasta piirakkavuoan pohjalle (voit valmistaa piirakan myös muun malliselle piirakkavuoalle). Levitä täyte pohjalevylle ja kaaviloi lopusta taikinasta vuoan kokoinen kansi piirakalle. Pistele tai tee saksien kärjillä "kalansuomuja" ja silmä ja suu kalalle. Voitele munalla. Paista 225 asteessa 20-30 min kauniin keltaiseksi.

    VINKKI: Voit tehdä samalla ohjeella pikkupiiraita muffinipellille.

    Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy