Sämpylät

Tulosta resepti

Sämpylät

15-20 kpl

6 dl vettä
50 g hiivaa
2 rkl öljyä
2 tl suolaa
n.7 dl Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja (n. 500 g)
n.7 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (n. 450 g)
1 dl Myllyn Paras Iso Kaurahiutaleita TAI
auringonkukansiemeniä

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, jauhot ja auringonkukansiemenet / kaurahiutaleet vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen).

Jaa kohonnut taikina 15-20 osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi. Anna niiden kohota kaksinkertaisiksi peitettynä lämpimässä paikassa. Koristele sämpylät halutessasi siemenillä. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy