Juustosarvet

  • Juustosarvet ovat mainioita tarjottavia niin arkeen kuin juhlaan.
  • Erilaisin juustoraastein saat erimakuisia juustosarvia, esim. sinihomejuuston tai fetan makuisia.
    Juustosarvet

    noin 20 kpl

    dl Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
    1 tl suolaa
    200 g voita tai margariinia
    dl maitoa
    50 g hiivaa
    200 g juustoraastetta
    Voiteluun:
    munaa
    Koristeluun:
    juustoraastetta
    (unikonsiemeniä)

    Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään. Nypi rasva jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Murenna hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää maitoseos yhdellä kertaa jauhoihin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

    Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kaaviloi taikinasta kaksi noin 30 cm:ä halkaisijaltaan olevaa ympyräistä taikinapohjaa. Leikkaa ne taikinapyörällä kumpikin kymmeneen sektoriin, jolloin saat kolmioita. Jaa juustoraaste kolmioille, kierrä ne rullalle ja muotoile sarviksi. Anna sarvien kohota liinan alla. Voitele sarvet munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta ja halutessasi unikonsiemeniä. Paista 225-asteessa n. 15 minuuttia.

    Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy