Hampurilaissämpylät

Tulosta resepti

  • Itsetehdyillä hampurilaisilla saat vaihtelua makuun ja ulkonäköön. 
  • Sämpylät voivat olla tehtyjä valkoiseen vehnäjauhoon + Durum-jauhoon tai voit vaihtaa osan jauhoista Graham-, Hiivaleipä- tai Ruisjauhoihin.
  • Voit tehdä hampurilaisille vaikka kanapihvejä.

    Hampurilaissämpylät

    10 kpl

    3 dl vettä tai maitoa
    25 g hiivaa
    1 tl suolaa
    n.4 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
    n.3 dl Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja
    2 rkl sokeria
    1 rkl öljyä
    Pinnalle:
    n.1 dl vettä tai maitoa
    dl seesaminsiemeniä)

    Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja öljy ja alusta taikinaksi jauhoilla käsin tai koneella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa).

    Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä 10 palasta. Pyörittele niistä sämpylöitä, aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä. Voitele sämpylöiden pinta vedellä tai maidolla, ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 min.

    Valmista sämpylöistä esim. Kanahampurilaisiaohjeen mukaan.

    VINKKI: Väriä ja makua sämpylöihin saat korvaamalla ½-1 dl taikinanesteestä ketsupilla tai tomaattipyreellä tai 1 dl porkkana- tai punajuurimehulla.

    Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy