Makoisa Katkarapu-pastasalaatti

Tulosta resepti

4:lle

3 dl Myllyn Paras Railakas Raketti Spagettia
tai Keltainen Kukka Makaronia
3-4 tomaattia viipaleina
1 sipuli ohuina viipaleina
ripaus suolaa
loraus hyvää oliivi- tai rypsiöljyä
200 g katkarapuja
1 avokado
kerä rapeaa salaattia
2 kovaksi keitettyä munaa lohkoina
8 retiisiä
mustia tai vihreitä oliiveja
Kastike:
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 rkl tuoretta tai ½ tl kuivattua timjamia
½ sitruunan mehu
½-¾ dl hyvää oliivi- tai rypsiöljyä
½ ruukkua tilliä tai basilikaa silputtuna
mustapippuria
ripaus suolaa

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä se ja kaada kulhoon. Lisää joukkoon ohuet sipuliviipaleet ja tomaattiviipaleet. Ripsauta joukkoon vähän merisuolaa ja pirskota päälle pikkuisen öljyä. Revi salaatti laakeaan kulhoon, lisää valutetut katkaravut, paloiteltu avokado ja omena sekä osa oliiveista. Kaada päälle makaronit, tomaatit ja sipulit.

Sekoita kastike ja pirskota se salaatin päälle. Nostele ainekset kahdella lusikalla kevyesti sekaisin. Koristele salaatti retiisiviipaleilla, oliiveilla ja munanlohkoilla.

Resepti: Kati Nappa