• Keitä runsaskuituinen Tumma Makaroni al dente, n. 7 min.
  • Valmista erikseen maistuva bratwurst-kastike.
  • Tarjoile al dente -pasta heti kastikkeen ja raikkaan paprikaisen salaatin kanssa.

Ainekset n. 4:lle annosta

Kastike:
300
g
bratwurstia
2
punasipulia
2
rkl
rypsiöljyä + voita
3-4
dl
vettä + lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia
2
hapokasta omenaa tai muutama luumu/kirsikka pilkottuna
1-2
rkl
vahvaa sinappia
1-2
rkl
tomaattisosetta tai -ketsuppia
tl
musta- tai roseepippurirouhetta
1
rs
minitomaatteja
1
dl
smetanaa
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Viipaloi makkara ja suikaloi sipulit. Paista ne kasarissa öljy-voiseoksessa, anna ruskistua kevyesti. Ripottele sekaan jauhot, sekoita ja anna kuumentua hetki.

  2. Lisää neste ja omenat pieninä kuutioina, tai luumut lohkoina tai kirsikat puolikkaina (kaikista kivet poistettuna), mausta kastike ja lisää minitomaatit puolikkaina. Lisää lopuksi smetanaa pehmentämään makua.

  3. Kuumenna pastavesi kiehuvaksi, lisää pasta. Anna kiehua 7–8 min välillä sekoittaen. Valuta pasta.

  4. Tarjoile bratwurst-kastikkeen ja raikkaan paprikaisen salaatin (tammenlehväsalaattia ja paprikaa) kanssa. Ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa ennen tarjoilua. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.