Liha-makaronilaatikko

Tulosta resepti

  • Suomalaisten suosituimpia ruokia on makaronilaatikko jauhelihasta.
  • Laktoosittoman makaronilaatikon saat käyttämällä lihalientä tai laktoositonta maitoa.
  • Kuitupitoisemman makaronilaatikon valmistat tummasta sarvimakaronista.
  • Voit valmistaa makaronilaatikon myös pieniin voideltuihin annosvuokiin ja laittaa munamaitoon tuplasti munia, näin saat laatikolle kiinteämmän rakenteen. Kun annosmakaronilaatikot ovat jäähtyneet, kumoa ne tarjoilulautasille ja koristele hienosti "torni"-tyyliin, niin saat oikeat gourmet-annokset!
  • Jauhelihan tilalla voi olla kanaa, kalaa tai kasviksia.
  • Tee kerralla enemmän, niin voit ottaa laatikkoa evääksi töihin tai lämmittää seuraavana päivänä ateriaksi.
  • Saat kana-makaronilaatikon käyttämällä broilerin fileesuikaleita, kala-makaronilaatikon käyttämällä kalafileesuikaleita ja kasvis-makaronilaatikon käyttämällä kasviksia jauhelihan tilalla vastaavan määrän.
Liha-makaronilaatikko

noin 4-6:lle

5-6 dl Myllyn Paras Makaronia
tai Tumma Makaronia
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
1-2 tl suolaa
1 tl currya
tl valkopippuria
1 tl paprikajauhetta
3 kananmunaa
7 dl (laktoositonta) maitoa tai lihalientä (HUOM! Jos et keitä makaroneja, käytä 1 litra nestettä)

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Voit jättää makaronit myös keittämättä ja pääset näin helpommalla. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta kypsä jauheliha. Kaada kerroksittain makaroneja ja jauhelihaa voideltuun vuokaan. Sekoita kananmunat ja maito (tai lihaliemi) ja kaada vuokaan. 

Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 1 tunti. Mikäli et esikeittänyt makaroneja, sekoita seosta kerran tai pari paiston alkupuolella/puolivälissä, jotta makaronit eivät jää painuneina vuoan pohjalle. Maidottoman makaronilaatikon saat käyttämällä lihalientä.

VINKKI: Jos et keitä makaroneja, käytä 1 litra nestettä.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy