Kasvislasagne

  • Voit valmistaa lasagnen Lasagne- tai Täysjyvälasagnelevyihin. 

  • Käytä kasviskastikkeeseen niitä kasviksia, joita on saatavilla. 

  • Lasagne on kerrosruokaa eli oleellista on tehdä siihen kerrokset: kerros kasviskastiketta, kerros juustokastiketta, kerros vierekkäin asetettuja lasagnelevyjä.

  • Tee vuokaan ainakin 3-4 samanlaista kerrosta ja kaada päällimmäiseksi juustokastiketta.

  • Tuhdimman juuston maun saat käyttämällä kypsytettyjä juustoja, esim. Polaria tai Emmentalia.

Kasvislasagne

4-6:lle

300-400 g Myllyn Paras Lasagnelevyjä
tai Täysjyvä Lasagnelevyjä
Kasviskastike:
2 rkl öljyä
200 g purjosipulia
3 porkkanaa
3 sellerin vartta tai fenkoli
1 tlk tomaattimurskaa (n. 400 g)
(1 tlk säilykeherkkusieniä tai vastaava määrä tuoreita)
200 g värikkäitä pakastevihanneksia
3 valkosipulinkynttä
¼ tl mustapippuria
2 tl basilikaa
1 tl rakuunaa
1 tl oreganoa
1 kasvisliemikuutio
n.2 dl vettä
Raejuustokastike:
1 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
1 maitoa
1 tlk raejuustoa, Polaria tai Emmentalia
muskottipähkinää, viherpippuria
1 tl yrttisuolaa
1 muna

VALMISTA JUUSTOKASTIKE: Kiehauta 8 dl maidosta. Tee suurus 2 dl:sta maitoa ja 1 dl vehnäjauhoja. Kaada suurus koko ajan sekoittaen vähitellen kiehuvaan maitoon; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon raejuusto, mausteet ja muna. 

TEE KERROKSET: Levitä voideltuun vuokaan kerros kasviskastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä (lasagnelevyjä ei tarvitse esikeittää). Tee vuokaan 3-4 samanlaista kerrosta. Kaada päällimmäiseksi juustokastiketta. 

Kypsennä lasagnea 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 50 min eli kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea. Anna vetäytyä n. 10 min ennen herkuttelua.

Resepti: