Syntisen Ihana Suklaakakku

Tulosta resepti

  • Syntisen Ihana Suklaakakku sopii erityisen hyvin juhlapöytään ja vie varmasti jokaisen juhlavieraan suklaan himon mennessään! 
  • "Tämä kakku säilyy helpostikin seuraavaan päivään, ellei sitä ole jo syöty. Tässä on niin paljon kaikkea, että tätä voi ajatella isommallekin porukalle."
Syntisen Ihana suklaakakku

noin 15:lle

Pohja:
7 kananmunaa
dl sokeria
dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
4-5 rkl kaakaojauhetta (Van Houten tai Pirkka)
2 tl leivinjauhetta
1. kerros:
maitoa kostutukseen
aprikoosihilloa tai lakkahilloa
2. kerros:
maitoa kostutukseen
½ l vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 Fazerin Sininen suklaalevy (200 g) pieniksi paloiksi leikattuna
Päälle:
2 Fazerin Sininen suklaalevyä (400 g)
prk smetanaa (n. 2 dl)

Leivo kakkupohja valmiiksi 1-2 päivää ennen tarjoilua: vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe, kaakaojauhe ja jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Jaa kakkupohjataikina esim. 2 kääretorttulevyksi uunipellille. Kypsennä kiertoilmauunissa yhtä aikaa.

Jaa kypsät levyt niin, että saat 3 kerrosta eli leikkaa yksi levy kokoon ja toinen kokoon . Kolmas levy syntyy laittamalla vierekkäin jäävät kaksi x ⅓.

EDELLISENÄ PÄIVÄNÄ:
I-KERROKSEEN: Kostuta pohjaksi tuleva levy tarjoiluvadissaan maidolla ja levitä päälle aprikoosihilloa tai lakkahilloa.

II-KERROKSEEN: Laita päälle toinen levy (paloista koottu). Kostuta maidolla. Täytteeksi vatkaa vaahdoksi ½ litraa vispikermaa (tai kuohukermaa), mausta vaniljasokerilla ja laita sekaan 1 levy Fazerin sinistä (200 g) pieniksi paloiksi leikattuna (ihan sienisalaatin näköistä!). Täytä kakku.

Kostuta kansi maidolla. Laita kakku kylmään vetäytymään.

SAMANA PÄIVÄNÄ:
Sulata 1 ½ levyä Sinistä vesihauteessa! Anna suklaan hiukan jäähtyä ja sekoita sekaan 1 ½ purkkia smetanaa. Levitä ihana seos tasaisesti kakun päälle ja reunoille (helppo levittää). Rouhi raastimella loput suklaasta (½ levyä) leivinpaperin päälle ja ripottele kakun reunoille.

Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 2-3 tuntia ennen tarjoilua. Koristeita tämä ei juurikaan kaipaa, mutta juhlanaiheeseen sopivan värinen, aito ruusu on aina varma valinta.

VINKKI: Vaihtoehtoisesti voit laittaa molempiin kerroksiin täytteeksi sekä hilloa että suklaa-kermavaahtoa.

Resepti: Mirka Kahilainen, Siivikkala. MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna