Someleipuri Leenan lempparijätski on ehdottomasti Cookie Dough, ja taikinoista hän rakastaa eniten mausteista piparitaikinaa. Milläpä muulla makupalalla tämä leidi siis aloittaisi joulun odotuksen kuin itse tehdyllä piparijäätelöllä – testaa sinäkin ja ihastu!

Ainekset 20 piparikuppia annosta

Piparikupit:
Piparijäätelö:
1
tlk (397 g)
kondensoitua maitoa (tai kondensoitua kookosmaitoa)
dl
vispikermaa (tai kauravispiä)
½
dl
suklaahippuja
1
tl
kanelia

Ohje

Piparikupit (n. 20 kpl)

  1. Sulata taikinaa huoneenlämmössä noin tunti ja lämmitä uuni 200 °C asteeseen.

  2. Kauli ja leikkaa taikinasta isolla piparimuotilla (⌀ 8 cm) noin 20 kukkaa. Säästä loppu taikina jäätelön valmistukseen.

  3. Asettele kukat ylösalaisin käännetyn muffinssivuoan päälle ja paina terälehdet varoen vuoan reunoja vasten.

  4. Paista 5–9 minuuttia kauniin ruskeiksi ja anna jäähtyä ennen irrotusta.

Piparijäätelö

  1. Vaahdota kerma, lisää kondensoitu maito ja sekoita joukkoon käännellen.

  2. Pyörittele piparitaikinasta reilusti pieniä pallosia ja lisää jäätelöseoksen joukkoon.

  3. Lisää suklaahiput ja kaneli. Sekoita käännellen.

  4. Jäädytä jäätelöä pakastimessa vähintään 8 tuntia mutta mielellään yön yli.

  5. Pyöritä jäätelöstä reilu pallo piparikuppiin ja tarjoile sellaisenaan tai koristele vaikkapa piparimuruilla tai kinuskikastikkeella.

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2021 Leena Taivalsaari

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.