Vekkuli Marjapiirakka

  • Lasten kanssa on mukava leipoa lauantaina Vekkuli marjapiirakka.
  • Tämä marja piirakka on todella helppo valmistaa: aineet vain sekoitetaan keskenään!
  • Ohje on vähärasvainen, mukana piimää tai jogurttia, marjoja ja neljää eri viljaa. Myös kasviöljyä voi käyttää.
  • Muista ottaa marjat pakastimesta käyttöön!
  • Vekkuli marjapiirakka on herkullista jäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
    Vekkuli Marjapiirakka

    piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm

    3 dl Myllyn Paras Vekkuli Neljän Viljan Hiutaleita
    dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
    1 dl sokeria
    1 tl jauhettua kardemummaa
    2 dl piimää tai jogurttia
    ½ tl soodaa
    75 g öljyä, margariini- tai voisulaa (¾ dl)
    Päälle:
    3-4 dl mustikoita, vadelmia, marjasekoitusta (1 pss pakaste)
    Muruseos:
    25 g öljyä, margariini- tai voisulaa (¼ dl)
    ½ dl sokeria
    dl Myllyn Paras Vekkuli Neljän Viljan Hiutaleita

    Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellulle ja hiutaleilla leivitetylle piirakkavuoalle. Laita päälle marjat (mikäli pakaste, laita jäisinä). Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele piiraan pinnalle. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 30 min.

    Katso myös tämä helppo marjapiirakkaresepti.

    Resepti: