Tuulomantorttu

  • Tuulomantorttu on suomalaisten suosima iki-ihana ja makea mokkapalojen kaltainen herkku!
  • Tällä reseptillä saat kerralla pellillisen suklaa-kahvikuorrutteisia leivoksia.
  • Pohjataikinaan ei ole käytetty kaakaojauhetta, mutta mikäli haluat paloista vielä suklaisempia voit lisätä pohjataikinaan n. 1 rkl:n kaakaojauhetta.
  • Maidon voi korvata kookosmaidolla tai jollakin mehulla.
  • Halutessaan kookoshiutaleiden tilalla/lisäksi voi käyttää pähkinä- tai mantelirouheita.
    Tuulomantorttu

    uunipellillinen, n. 30 neliötä

    2 kananmunaa
    2 dl sokeria
    dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
    2 tl leivinjauhetta
    2 tl vaniljasokeria
    dl maitoa
    dl voi- tai margariinisulaa
    Päälle:
    ½ dl kuumaa vahvaa kahvia
    ½ dl kuumaa voisulaa
    4 dl tomusokeria
    2 rkl tummaa kaakaojauhetta
    Pinnalle:
    kookoshiutaleita tai mantelilastuja

    Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja sekoita jauhoseos vuorotellen maidon ja sulan jäähtyneen rasvan kanssa taikinaan. Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. 

    Sekoita täytteen aineet tasaiseksi ja levitä lämpimälle torttupohjalle kuorrutteeksi, ripottele pinnalle heti kookoshiutaleita tai mantelilastuja. 

    Leikkaa jäähtyneenä n. 6 x 6 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta se välillä kuumassa vedessä.

    VINKKI: Ota muotilla sydämiä tms. muotoja tai tee vinoneliöitä!

    Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy