Leivo pakasteena myytävään taikinaan mustikoista piirakka. Anna piirakan vetäytyä hetken aikaa uunista ottamisen jälkeen. Vaahtokarkit ja suklaaraidat kruunaavat herkun.
Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25-30 cm, noin annosta
Ota taikina sulamaan. Sekoita taikinan joukkoon kaakaojauhe ja rohittu suklaa. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita muut täytteen aineet paitsi mustikat keskenään ja levitä piirakkapohjalle tasaisesti. Levitä päälle mustikat (pakastemustikat jäisinä). Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 25–30 min.
Laita piirakan päälle pieni kourallinen pieniä vaahtokarkkeja. Valuta sulaa suklaata tai suklaakastiketta lopuksi piirakan päälle ohuena nauhana pitkin vedoin.
Kommentteja ja keskustelua