Leivo pakasteena myytävään taikinaan mustikoista piirakka. Anna piirakan vetäytyä hetken aikaa uunista ottamisen jälkeen. Vaahtokarkit ja suklaaraidat kruunaavat herkun.

Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25-30 cm, noin annosta

2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
100
g
tummaa suklaata rouheena
Täyte:
1
dl
soijavaniljajuomaa tai vaniljamaitoa (tai kermaa)
200
g
rahkaa
1
muna
1-2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
4
dl
mustikoita (200 g)
Päälle:
1
dl
minivaahtokarkkeja
suklaata ohuena nauhana

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan. Sekoita taikinan joukkoon kaakaojauhe ja rohittu suklaa. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Sekoita muut täytteen aineet paitsi mustikat keskenään ja levitä piirakkapohjalle tasaisesti. Levitä päälle mustikat (pakastemustikat jäisinä). Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 25–30 min. 

  3. Laita piirakan päälle pieni kourallinen pieniä vaahtokarkkeja. Valuta sulaa suklaata tai suklaakastiketta lopuksi piirakan päälle ohuena nauhana pitkin vedoin.

  4. Katso myös rapealla kauramurulla päällystetty mustikkapiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia mustikkapiirakoiden reseptejä.

VINKKI: Jos pidät enemmän happamista marjoista, käytä mustaherukoita tai puolukoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.