Pellillinen omenapiirakkaa

Tulosta resepti

  • Tämä ohje on tosi helppo, sekoita vain kuivat aineet ja lisää kosteat sen jälkeen.

  • Piirakan täytteeksi sopivat myös erilaiset marjat.

  • Vaihtelua saat lisäämällä marjojen päälle mantelilastuja, kookoshiutaleita, kaurahiutale-rasva-sokeri-muruseosta yms.

  • Mikäli sinulla on pienempi uunipelti kuin 60 cm:n ison hellan uunipelti, tee vain  annosta.

Pellillinen omenapiirakkaa

iso uunipellillinen

Pohja:
3 dl Myllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
3 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
2 tl kanelia
2 dl (fariini)sokeria
1 dl (pullo)margariinia
4 dl piimää
1 kananmunaa
Päälle:
n.5 isoa hapanta omenaa viipaleina
kanelia
(fariini)sokeria

Valmistus on helppo. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää loput aineet ja sekoita. 

Levitä taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja lado päälle omenalohkot. Mausta kanelilla ja sokerilla. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min.

Voit valmistaa piirakan laktoosittomana käyttämällä laktoositonta (pullo)margariinia ja korvaamalla piimän esim. kookos-, soija- tai kauramaidolla, omenatuoremehulla tai appelsiinilimonadilla. Vaihtelua ohjeeseen saat korvaamalla omenat (ja kanelin) haluamillasi marjoilla, huomioi että happamiin marjoihin on syytä lisätä hieman enemmän sokeria.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy