Pellillinen omenapiirakkaa

  • Omenapiirakkaa kannattaa valmistaa kerralla koko pellillinen.
  • Piimäpohjainen taikina takaa mehevän lopputuloksen.
  • Pohjaksi sopii myös valmis pakastetaikina, esim. Kauramurotaikina.
  • Jos kaikkea ei tule heti syötyä, pakasta osa. Tarjoile pakastettua piirakkaa mikrossa lämmitettynä jäätelön kanssa. 
Pellillinen omenapiirakkaa

uunipellillinen, n. 20 palaa

5 munaa
2 dl ruokokidesokeria
4 dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
2 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 dl juoksevaa margariinia tai margariinisulaa
3 dl piimää tai jogurttia
1 rkl soodaa
Voiteluun:
margariinia
Myllyn Paras Kauraleseitä
Päälle:
5-6 isohkoa omenaa
1 rkl kanelia
½ dl Myllyn Paras Kauraleseitä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri ja hiutaleet jauhoihin ja sooda piimään. Lisää jauho-hiutaleseos taikinaan vuorotellen margariinin ja piimän kanssa. Anna taikinan turvota omenien pilkkomisen ajan.

Lohko omenat ohuiksi lohkoiksi kulhoon, jossa on sitruunamehua (jotta omenat eivät tummu).

Aseta leivinpaperi reunalliselle uunipellille, voitele paperi ja levitä sille kauraleseitä. Kaada ja levitä taikina siihen. Asettele omenalohkot piirakalle. Ripottele pinnalle kanelia ja kauraleseitä. Paista 200-asteisen uunin alaosassa n. 30 min. 

Omenapiirakka on hyvää vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

VINKKI: Tee piirakka vielä helpommin käyttämällä pohjana Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa tai Pyöreä Piirakkataikinaa, makea. Pellilliseen tarvitset 2 pkt taikinaa tai voit tehdä 2 pyöreää piirakkaa.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy