Pätkiskakku

  • Tämän ihanan suklaisen kakun reseptin palstalle lähetti Sonja Vannas, joka osallistui tällä reseptillä Isänpäivän leivonta-kisaan 2006  ja hän pääsi palkintosijoille. 
  • "Pätkiskakku on paras isälle, koska se vaan on niin mahdottoman hyvää. Lapsetkin tykkää kakusta niin paljon, ettei isin tarvi syödä sitä yksi ja saada mahanpuruja. Ja kaikille tulee hyvä mieli :)"
  • Ideaa voi jalostaa myös muille suklaa-karkkipatukoille, vaikkapa Geishalle tai Daimille. Makoisia herkkuhetkiä!
    Pätkiskakku

    noin 10-12 hengelle

    4 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
    3 dl sokeria
    1 tl vaniljasokeria
    2 tl leivinjauhetta
    3-4 rkl kaakaojauhetta
    150 g sulatettua voita tai margariinia
    2 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
    6 patukkaa Pätkistä
    3 kananmunaa
    Vuoan voiteluun:
    rasvaa
    Myllyn Paras Korppujauhoja
    Kuorrutus:
    200 g suklaata
    100 g voita tai margariinia

    Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.

    Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.

    Resepti: Sonja Vannas. MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006.