Paras Marjapiirakka

Tulosta resepti

  • Valitse pohjaksi rukiinen tai tavallinen Pyöreä Piirakkataikina.
  • Piirakkaan tulee runsaasti marjoja, osa paistetaan uunissa ja lopuksi laitetaan vielä tuoreita marjoja päälle.
  • Marenkipursotus kruunaa ulkonäön!
  • Muista, että vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Paras Marjapiirakka

pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm

1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Täyte:
2 dl mustikka- tai vadelmasurvosta tai -marmeladia
5-6 dl mustikoita ja/tai vadelmia
1 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria
Päällys:
2 kananmunan valkuaista
4 rkl tomusokeria
4 dl mustikoita ja vadelmia
herukan tai sitruunamelissan lehtiä

Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki erittäin varovasti mikroaaltouunissa. Levitä piirakkataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. 

Levitä pohjan päälle survos tai marmeladi. Sekoita marjoihin perunajauhoja ja sokeria ja levitä seos vuokaan marmeladin päälle, paista 30–35 min 200-asteisen uunin alimmalla tasolla. 

Vatkaa sillä aikaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää vatkatessa vaahtoon pikkuhiljaa tomusokeria. Ota piirakka pois uunista. Pursota marengista 8 tasakokoista sektoria ja reunat marjojen päälle. Jatka heti sen jälkeen paistamista ihan hetki, kunnes marenki saa väriä eli 1-2 min 250 asteessa uunin keskitasolla. Täytä marenkien väleihin jäävät sektorit kauniisti tuorein vadelmin ja mustikoin. Tarjoile sellaisenaan tai kinuski- tai vaniljakastikkeen kanssa.

VINKKI: Mustikka- ja vadelmakauden mentyä, tee sama kirsikoilla, puolukoilla tai karpaloilla. Tee talvella jäisillä pakastemarjoilla.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy