Mango-valkosuklaa Piirakka

  • Leivo kaunis ja maistuva piirakka kätevästi pakastetaikinaan.
  • Käytä Pyöreä Piirakkataikinaa tai Kauramurotaikinaa.
  • Jogurtti antaa piirakkaan raikkautta makeiden hedelmien kanssa.
  • Samalla ohjeella syntyy myös raparperipiirakka.
Mango-valkosuklaa Piirakka

pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
tai Kauramurotaikinaa (400 g)
Täyte:
3 dl turkkilaista (paksua) jogurttia
1 muna
1 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata rouheena
2 tlk mangoa (2 tlk säilykettä x 250/400 g) tai 3 tuoretta mangoa
mantelilastuja
hopeakuulia

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita paksu jogurtti, muna ja kylmänä raastettu tai rouhittu valkosuklaa. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Leikkaa mango pitkiksi suikaleiksi. Asettele suikaleet kauniisti kehystämään pyöreää muotoa (ruusun terälehtien malliin). Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. Koristele mantelilastuin ja hopeakuulin.

VINKKI: Voit käyttää mangon tilalla 3 dl raparperisuikaleita. Halutessasi voit jättää pois valkosuklaan, mausta jogurtti tällöin n. ½ dl:lla sokeria. Juhlia varten voit laittaa kypsän piirakan päälle hyytelösokerista ja sitruunamehusta tehtyä kiillettä ohuelti.

Resepti: