Voitaikina on voilla leivottua - Torttutaikina on margariinilla leivottua ja laktoositonta.

Taittele ensin tortun sakarat keskelle, nipistä yhteen kostutetuin sormin ja lisää vasta sen jälkeen hillo, jotta tortut pysyvät kasassa.

Voit taitella eri mallisia torttuja, katso vinkit tästä.

Perinteisesti torttuihin laitetaan täytteeksi luumumarmeladia, mutta kannattaa kokeilla myös muita paistonkestäviä hilloja.

Ainekset 8-10 annosta

Mustikka-tuorejuustotäyte:
100
g
sitruuna- tai vaniljatuorejuustoa
150
g
paistonkestävää mustikkamarmeladia

Ohje

  1. Muotoile taikinasta tähtitorttuja. Yhdestä levystä syntyy 2 torttua. Taittele ensin torttujen joka toinen sakara keskelle, paina kiinni kostutetuin käsin. Laita pieni teelusikka mustikkamarmeladia ja pieni teelusikka tuorejuustoa tähtitorttujen keskelle (luumuhillon tilalle).
  2. Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 min. Sihtaa kypsien torttujen päälle hieman tomusokeria. Tortut ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.

VINKKI: Kokeile reseptiä myös muilla marmeladeilla ja juustoilla, esim. sinihomejuustolla ja aprikoosimarmeladilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.