Maistuva Mustikkapaistos

Tulosta resepti

  • Mustikkapaistos on iki-ihanaa, se on monen eri-ikäisen herkku.
  • Oman säväyksensä paistokselle antaa itse kerätyt mustikat!
  • Kuuma mustikkapaistos ja kylmä vaniljakastike tai jäätelö ovat varma yhdistelmä; tie miehen, naisen, lapsenlapsen tai vaarin sydämeen...
    Maistuva Mustikkapaistos

    uunivuoallinen, halkaisija 25-30 cm

    Paistospohja:
    dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    dl Myllyn Paras Ruishiutaleita
    tai Neljän Viljan hiutaleita
    TAI 2 dl Myllyn Paras Vekkuli Neljän Viljan Pikahiutaleita
    1 dl fariinisokeria
    1 dl pullomargariinia
    1 muna
    Täyte:
    n.5 dl pakastemustikoita (450 g)
    Muruseos:
    ½ dl pullomargariinia
    1 dl fariinisokeria
    3 dl Myllyn Paras Ruishiutaleita
    TAI 4 dl Myllyn Paras Vekkuli Neljän Viljan Pikahiutaleita

    Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää muut aineet ja sekoita taikinaksi. Painele se jauhotetuin käsin voidellun (ja ruishiutaleilla leivitetyn) paistos- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle jäiset mustikat. Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele seos mustikoiden päälle.

    Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 min. Maistuu jälkiruoaksi sellaisenaan, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

    VINKKI: Voit käyttää myös puolukoita tai marjaseoksia.

    Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy