Letut

Tulosta resepti

  • Letut kuuluvat Suomen suveen.
  • Kesällä letut ovat usein isoja räiskäleitä ja ne paistetaan usein muurinpohjapannulla.
  • Vaihtelua lettuihin saat käyttämällä erilaisia nesteitä taikinaan, esim. kookosmaitoa tai mansikkamehua.
  • Kätevimmin letut syntyvät valmiista lettu- ja vohvelijauhe -pussista, joka on mökille tai matkalle helppo ottaa mukaan!

    Letut

    noin 35 pientä tai 10 isoa

    2 kananmunaa
    5 dl maitoa, kookosmaitoa, laimeaa mansikkamehua tai mausteista kivennäisvettä
    dl Myllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
    tai Erikoisvehnäjauhoja
    ½ tl suolaa
    (1 tl vaniljasokeria tai kardemummaa)
    2-3 rkl sokeria
    2 rkl voisulaa tai öljyä

    Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot, suola, sokerit ja rasva. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia. Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi/räiskäleiksi.

    VINKKI:  Voit valmistaa lettutaikinan myös vähälaktoosisesta Lettu- ja vohvelijauhosta. Vispaa 0,5 litraan vettä 1 pussi Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja. Valmista pussin ohjeen mukaan.

    Maukkaita lettuja saat korvaamalla 1 dl:n vedestä lakka-, tyrni- tai jollakin muulla keltaisella hillolla. Lettujen kanssa voi tarjota myös samasta hillosta tehtyä rahkaa. Katso ohje: Rahkakermaherkku.

    Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy